5 voorbeelden van gepersonaliseerde trouwkaarten

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 10:05

Een bruiloft is zoiets persoonlijks en unieks, het is een dag die je helemaal zo kan indelen zoals je het zelf graag wilt. Daar hoort een uitnodiging bij die daar helemaal op aansluit. De eerste trouwkaart die ik maakte, is alweer voor een bruiloft in 2013, dus inmiddels heb ik redelijk wat ervaring opgedaan en een hele diversiteit aan trouwkaarten afgeleverd. Ik deel er graag 5 met je in deze blog, waar een persoonlijk tintje aan zit: precies zoals ik ze graag maak!

Pocketfold voor Niels en Ilona

Niels en Ilona hadden een fantastisch Pinterest bord samengesteld met allemaal voorbeelden en sfeer impressies van hun ideale trouwkaart. 1 van die beelden bevatte een kaart met insteekvak, maar dan anders dan wat je tegenwoordig veel ziet. Ik hou er wel van als het origineel en nieuw is, en Niels en Ilona gelukkig ook. Dus ik ging op zoek naar een manier om deze vorm te laten drukken. Uiteindelijk is het als bouwtekening gedrukt en gestanst, en heb ik de kaart handmatig in elkaar gevouwen en geplakt. De toffe kleurencombi van oudroze, donkergroen en lichtgrijs is natuurlijk ook geweldig, en komt in de gehele trouwhuisstijl terug. Ik maakte ook de save the date vooraf, en stickers voor de bedankjes. Het trouwlogo wat ik maakte bestaat uit 2 rondjes, als verwijzing naar 2 trouwringen. Maar wat het ontwerp persoonlijk maakt, is dat het tweede, kleine hartje een verwijzing is naar zoontje Fedde (waar ik ook het geboortekaartje voor mocht maken). 

Luikvouwkaart voor Wolter en Linda

Ik kreeg een mail van Linda, met de vraag of ik haar kon helpen met het uitwerken van haar schets. Ze had een gedetailleerde tekening gemaakt van hoe ze hun trouwkaart voor zich zag, maar zelf was ze niet zo handig om dit om te zetten naar een bruikbaar, digitaal bestand. Nou, over persoonlijke trouwkaarten gesproken! De schets bestond uit 2 motorrijders, waarvan de bandensporen als het ware een hartje vormen. Elke motorrijder op 1 luik van het luikvouwkaartje, zodat het dichtgevouwen als 1 geheel is. 

Binnenin komen de motorrijders in het klein weer terug. Daar vormen ze onderaan ook weer het hartje, maar dan kleiner, waarin hier de 2 initialen zijn geplaatst. Dit trouwlogo is ook gebruikt om een bijpassende sluitsticker te maken. Het geheel is gedrukt op parelmoerpapier, de petrolgroene kleur komt daar prachtig op uit.

Zwarte trouwkaart voor Paul en Wendy

Dit is alweer een trouwkaart van een aantal jaar geleden, maar nog steeds ben ik geen vergelijkbare kaart tegengekomen in de tussentijd. Toch wel bijzonder! In eerste instantie waren we bezig met een soortgelijke kaart maar dan op kraftpapier (ik heb er meerdere gemaakt, zie alle trouwkaarten hier). Maar naarmate ik meer voorstellen stuurde, twijfelde Wendy steeds meer. Was dit wel wat ze zochten? Toen kwam ze zelf met het idee: kan het ook op zwart papier? Nou, kom maar door met die uitdaging. Ik ging op zoek en kwam bij een van de drukkers uit waar ik vaker kaarten bestel, en die hadden zwart papier in het assortiment én werkte met witte inkt! Want als je bijvoorbeeld een roze hartje zou drukken op zwart papier zou je er niks van zien, dat roze 'mengt' als het ware met het zwart. Dat is de reden dat steeds vaker drukkerijen met witte inkt gaan drukken. Zo kwamen we uiteindelijk op dit toffe zwart-witte ontwerp uit. De insteekvakjes heb ik zelf gesneden, gevouwen en bevestigd. Voor elk type gast (daggast vs avondgast) zit er een eigen programmakaartje in, en uiteraard alle andere info. 

Enkele kaart met waxzegel voor Sander en Demi

De trouwkaart en save the date kaart van Sander en Demi is een prachtig voorbeeld van een chique, persoonlijke trouwkaart zonder dat het heel ingewikkeld of ontzettend duur hoeft te worden. Maar wat een mooi geheel is dit geworden! Alle kaarten zijn gedrukt op papier met een parelmoerglans. Het hartje en de datum zijn gedrukt in goudfolie. Dat hartje komt ook terug in het trouwlogo dat ik maakte van hun initialen. En van dat trouwlogo hebben we een persoonlijke waxstempel laten maken! Bij de save the date kaart zijn de gouden zegels gebruikt als sluiting van de envelop, maar bij de trouwkaart heeft hij een prominenter plaatsje gekregen. Hier hebben we hem namelijk gebruikt om het programmakaartje op de kaart te bevestigen! Aan de achterkant van de trouwkaart staan alle algemene gegevens (locatie, contactgegevens van de ceremoniemeester, RSVP etc) en voor de diverse gasten (4 verschillende versies: familie, daggast, dinergast, feestgast) hebben we losse programmakaartjes gemaakt. Eigenlijk heel simpel, maar toch weer uniek en bijzonder. 

Asymmetrische luikvouw voor Bas en Annika

Toen Bas en Annika mij mailde met de aanvraag voor een trouwkaart, stond daarin het volgende: 'Ik ben zelf veredelaar in calla/zantedeschia. Misschien dat je dit kan gebruiken in je ontwerp, het hoeft niet te domineren, meer iets subtiels. Maar is ook geen vereiste'. Nou! Dat zijn juist dingen waar ik wat mee kan en waardoor m'n ontwerpershart een klein sprongetje maakt! Super tof natuurlijk om op die manier wat persoonlijke details toe te voegen. Ik heb 2 lijntekeningen van calla's gemaakt en die komen subtiel terug op de kaarten. Doordat de goudfolie calla's op wat groene takjes en blaadjes staat, is hij niet onwijs aanwezig, maar wel een leuk detail. Op de asymmetrische luikvouw staat er een aan de rechterkant van de opening, ook op dat petrolgroen komt het goud prachtig uit! Door de diverse voorbeelden die ze aanleverde, waar ook wat hout elementen terugkwamen, kwam ik op het idee om een houten hartje bij hun namen te zetten. Dit is een flinterdun hartje van houtvineer, wat weer een prachtige extra dimensie geeft aan deze trouwkaart. 

Ben je enthousiast geworden van deze persoonlijke verhalen achter de trouwkaart?

Vraag gerust mijn informatiebrochure aan, of mail me met jouw ideeën! Ik ga graag voor jullie aan de slag.

Geen trouwplannen? Deel deze blog gerust op de socials, wie weet breng je iemand in jouw omgeving op het idee om contact met me op te nemen, ik zal je ontzettend dankbaar zijn.

Creatieve groetjes,

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.