Mijn wishlist

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 11:11

Er zijn een aantal opdrachten die me ontzettend tof lijken, maar die nog niet op mijn pad zijn gekomen. Stukje manifesteren: eerst maar eens hardop zeggen waar je van droomt! Ik deel graag mijn wishlist met je in deze blog, mocht jij nou iemand zijn of kennen die me kan helpen om dingen af te strepen op deze wishlist, neem gerust contact op.

Geboortekaartje(s) van een tweeling

Inmiddels heb ik best wat geboortekaartjes gemaakt, maar nog geen enkele keer voor een tweeling! Ik heb zoveel leuke ideeën om 2 kindjes op 1 kaartje te verwerken. Bijvoorbeeld met een luikvouw-kaartje, of 2 labels aan 1 mooi lint. Misschien zelfs wel 2 losse kaarten die naast elkaar 1 geheel vormen. Voor 2 meisjes of 2 jongens kan dat heel leuk zijn, maar zeker ook als de tweeling bestaat uit een jongen en een meisje. Ben of ken jij iemand die een tweeling verwacht? Voel je vrij om mij te contacten :)

Illustraties of ander werk in de Flow

Ik hou van de vibe van Flow magazine, en al zoveel toffe andere makers hebben werk mogen maken voor dit tijdschrift. Een mooie quote, een tof patroon of een unieke portret-tekening. Ja dat lijkt me wel wat. Voor nu blijf ik lekker digitaal tekenen en dit delen via de socials, en wie weet komt er ooit zoiets op mijn pad. Een ander tijdschrift is natuurlijk ook leuk, maar dan zou ik bijvoorbeeld liever met een geboortekaartje in Ouders van Nu staan.

Trouwkaart of geboortekaart voor een BN-er verzorgen

Ik heb al eens contact gehad met radio DJ Eva Koreman voor het verzorgen van het geboortekaartje van haar dochter. Een muziekfanaat leek mij wel iets voor mijn LP geboortekaartje. Helaas voor mij heeft ze een goede vriendin die graag het kaartje voor hen maakte. Maar, het staat nog steeds op m'n wishlist. Lijkt me onwijs tof om voor een bekende Nederlander een kaartje te verzorgen. Natuurlijk wel iemand met een grote following op de socials, en dan sta ik er zeker voor open om een keer betaald te worden voor exposure in plaats van keiharde euro's ;)

Albumhoes voor een toffe muzikant ontwerpen

Ik weet nog dat ik stage liep bij Dietwee in Utrecht (ik gok dat het in 2010 moet zijn geweest) en dat mijn stage begeleider werkte aan de albumhoes van zanger Ruben Hein. Ik heb het even terug gezocht, als ik het me goed herinner was dit de cover van Loose Fit. Deze opdracht heb ik altijd onthouden, want dat leek me nou zo gaaf! Een albumhoes moet opvallen dus met een beetje geluk heb je als ontwerper wat creatieve vrijheid om hier een waar kunstwerkje van te maken. Kom maar op!

Productlijn bij een warenhuis vormgeven

En dan bedoel ik bijvoorbeeld: notitieboekjes en schriften bij Hema, hydrofiele doeken met patroon bij Kruidvat, ansichtkaarten bij Bruna, dat soort dingen. Geen specifieke voorkeur, en het hoeft niet een mega-serie te zijn. Maar het lijkt me fantastisch om 1 van die bekende winkels binnen te lopen en iets te zien liggen wat IK heb gemaakt.

Een kaartendeck met affirmaties vormgeven

Ik hang zelf een beetje tussen een zweefteef en nuchtere boerenmeid in haha! In sommige opzichten ben ik echt een spirituele muts, en in andere opzichten ben ik erg nuchter en down to earth. Maar dit soort kaartendecks of affirmatiekaarten (geef het een naam) hebben wel altijd een soort magische gloed om zich heen hangen qua ontwerp. En dat is iets waar ik toch wel enthousiast van wordt, en waar ik graag mijn eigen draai aan zou geven.

Een tof portfolio- of kunstboek vormgeven

Afgelopen week heb ik een 174-pagina-tellend proefschrift bij de drukker afgeleverd, vond ik heel leuk om te doen. Lekker pielen in InDesign met tekenstijlen, woordafbrekingen, figuren en tabellen plaatsen etc. Maar ondanks dat ik veel respect heb voor degene die het heeft geschreven, het onderwerp was voor mij redelijk abracadabra. Het gaat om een promotie in de Bioinformatica hoek, en bevatte veel Latijnse namen van zee-beestjes, bacteriën en andere moeilijke taal ;)

Kunst en mooie dingen is nog veel meer mijn ding, dus hoe gaaf zou het zijn om daar ook een boek van vorm te geven! Of het nou gaat om een collectie een modeontwerper, een portfolio van een kunstenaar of illustrator, maakt mij niet zoveel uit. Als er maar mooie plaatjes in staan en de vormgeving lekker out of the box en kleurrijk mag!

Een serie unieke kunstwerken/collages maken

Ik sluit hem af met een passion project van mezelf. In de weekenden en andere vrije dagen werk ik graag aan collages. En daarin gebruik ik heel divers materiaal. Heel veel verschillende soorten papier en karton (glim/structuur/print/doorzichtig), diamantjes, touw, lint, verf en alles wat ik bewaar wat wel eens van pas zou kunnen komen. Voor nu vind ik het fijn dat het echt nog een eigen vrijetijdsproject is, maar, dream big: hoe tof is het als jullie ook blij worden van mijn maaksels en ik ze zou kunnen gaan verkopen.

Nou, dat was 'm. Ondertussen vermaak ik me prima met alle andere leuke opdrachten, maar ik hoop dat ik 1 of meerdere opdrachten ooit eens van deze lijst kan afstrepen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.